Jajka faszerowane wędzoną makrelą

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dzisiejsza propozycja świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Jeżeli lubicie wędzoną makrelę, a w dodatku macie trochę cierpliwości (i czasu), żeby pozbawić ją ości, to ten przepis zdecydowanie przypadnie Wam do gustu i będzie stanowił doskonałą, świąteczną przekąskę.  W końcu Wielkanoc to jajka, jajka i jeszcze więcej jajek 😉

Składniki:

8 jajek

½ wędzonej makreli

5 łyżeczek majonezu

sól, pieprz do smaku

+ drobno posiekany szczypiorek (u mnie tym razem w wersji bez szczypiorku, jednak polecam dodać)

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obieramy ze skóry i ości, i przekładamy do miseczki. Dodajemy do niej ugotowane żółtka jaj, majonez, szczypiorek oraz przyprawy i rozdrabniamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Gotowym farszem nadziewamy jajka.

Smacznego!

~Pâte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy
Categories: Inne, Przekąski i Przystawki, Ryby i owoce morza | Tagi: | 5 Komentarzy

Zobacz wpisy

5 thoughts on “Jajka faszerowane wędzoną makrelą

  1. Próbuję przekonać się do ryb, niestety nigdy ich nie lubiłam, myślę, że zacznę od tych jajek. Dziękuję za przepis 🙂

  2. ja dziś mało świątecznie, ale za to zielono i wiosennie:) purez groszku, pierś grillowana i kiełki:)

  3. Zrobiłam,naprawdę smaczne mniam 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Stwórz darmową stronę albo bloga na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: