Smażony filet z łososia

losos1

Dziś w menu łosoś, delikatnie obsmażony filet. Mała ilość odpowiednio dobranych przypraw tylko uwydatnia jego cudowny smak. Zapraszam do spróbowania 🙂

Składniki:

filet z łososia

sól, pieprz kolorowy, tymianek

kilka łyżek oliwy

Wykonanie:

Filet myjemy a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i tymiankiem. Z przyprawami nie przesadzamy – mają uwydatnić smak, a nie go przytłoczyć.

Na patelni rozgrzewamy dobrze oliwę i smażymy łososia z dwóch stron. Bardzo szybko jest gotowy, wystarczy tylko kilka minut na patelni.

U mnie podany z pieczonymi ziemniaczkami (przepis TUTAJ). Danie bardzo szybkie i proste 🙂

Smacznego!

~ Sucrée

losos3

losos4

losos2

Reklamy
Categories: Dania główne, Ryby i owoce morza | Tagi: | 2 komentarze

Zobacz wpisy

2 thoughts on “Smażony filet z łososia

  1. jesli kolorowy pieprz- to cos dla mnie:) Bardzo lubię łososia, choc ostatnio trochę zaniedbuję ryby i „przemycam” do kuchni jedynie w roli dodatku do sałatki:/

  2. Uwielbiam łososia 🙂 dziś u Mnie na obiad tzw. fish cake właśnie z łososiem! Pięknie się prezentuje taki smażony filet, jeszcze do tego te ziemniaki! Pycha…

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Blog na WordPress.com.

%d blogerów lubi to: